Főoldal » A Vetanco és a Dr. Bata Kft. a Rumino Zyme®-ot ismertető road-show-t szervezett Argentinában

A Vetanco és a Dr. Bata Kft. a Rumino Zyme®-ot ismertető road-show-t szervezett Argentinában

A Vetanco és a Dr. Bata Kft. a Rumino Zyme®-ot ismertető road-show-t szervezett Argentinában

A BV Science, a Vetanco és a Dr. Bata Kft által létrehozott globális vegyesvállalat  Rumino Zyme® bemutató napokat szervezett Argentínában

Buenos Aires, 2018. Június,

 

2018 júniusában gy több napos road-show keretében mutatta be a BV science a Dr Bata Kft által kifejlesztett és gyártott, az antibiutikum mentes, fenntartható állattenyésztést lehetővé tevő termékét a Rumino Zyme® -ot. 

 kep1

A Rumino Zyme®  mind a tej-, mind a húshasznú szarvasmarhák rost emésztését javító innovatív takarmánykiegészítő. A partnertalálkozók során Dr Bata Árpád a Dr Bata Kft alapítója és tulajdonosa mutatta be az Aspergillus oryzae és hemicelluláz enzimeket tartalmazó termék működési mechanizmusát.

A Rumino Zyme® kérődzők emésztésére kifejtett hatása kettős. Egyrészt az Aspergillus oryzae spórák a bendőben “életre kelnek” és elfogyasztják az ott fellelhető oxigént, megfelelő anaerób környezetet biztosítva a bendő optimális működéséhez elengedhetetlen anaerob mikroorganizmusok szaporodásához és megfelelő működéséhez. Mivel a Rumino Zyme®  az Aspergillus gombákat spóra formájában tartalmazza, így nagyon ellenálló a környezeti körülménykkel (hő, pH, stb) szemben. A ebndő mikroflóra stabilitásával a Rumino Zyme® segít elkerülni a ketózist, acidózist és az egyéb anyagcsere betegségeket.

 kep 2

A Rumino Zyme® hemicelluláz enzim tartalma javítja a kérődzők rost emésztését. Mivel a bendő természetes állapotában nem tartalmaz olyan enzimeket melyek képesek az összes rosttartalom hemicellulóz részét emészteni, így ez a lehetséges tápanyag-forrás veszendőbe megy.

 kep 3

Ez a kettős hatás jelentős, mintegy 10 %-os javulást eredményez a takarmányhasznosításban, nő a tej- és hústermelés, a napi súlygyarapodás, és javul az állomány általános kondíciója.

A road-show során konstruktív megbeszéléseken fejthették ki véleményüket, oszthatták meg pozitív tapasztalataikat a résztvevők, akik Buenos Aires, Cordoba, Santiago del Estero, Salta és Santa Fe tartoményokból érkező tenyésztők, vállalkozás vezetők, állatorvosok voltak.

kep 4

vissza