Főoldal » Hírek » Átadták a Dr Bata Brasil LTDA új üzemét Chapecóban

Átadták a Dr Bata Brasil LTDA új üzemét Chapecóban

Átadták a Dr Bata Brasil LTDA új üzemét Chapecóban

Átadták a Dr Bata Brasil LTDA új üzemét Chapecóban

Dr. Bata Árpád vezérigazgató, Váradi Melinda operatív igazgató, Bata Zsófia tudományos igazgató és Antal Gyula üzemvezető Brazíliába utazott a 2024. május 21-én megrendezett üzemátadási ünnepségre Chapecóba. Az eseményen a helyi elöljárók és a magyar külképviselet munkatársai is jelen voltak.

Résztvevők:

Chapecó Városháza:

  • Itamar Agnoletto, alpolgármester
  • Márcio da Paixão, gazdaságfejlesztési igazgató
  • Luiz Roberto Tillmann, vállalkozási és idegenforgalmi ösztönzés igazgató
  • Nadir Cervelin, korábbi gazdaságfejlesztési igazgató

Magyarország Főkonzulátusa:

  • László Zsuzsanna, főkonzul
  • Rákóczi Dániel, kereskedelmi konzul

Santa Catarina Állam Kormányát képviselte:

  • Juliano Froehner, nemzetközi artikulációs államtitkár

Santa Catarina állam kiemelt fontosságú fejlesztési központ a Brazil Szövetségen belül, mert törvényileg ösztönzi az állattartókat az egészséges állati eredetű élelmiszerek előállítására. A sikeres fejlesztések eredményeit később Brazília szerte alkalmazzák. Ezekhez a célokhoz a Dr. Bata Zrt. legújabb helyi üzeme teljes mértékben hozzájárul.

A Dr. Bata Brazil LTDA beruházásának következő lépése a helyi egyetemmel együttműködésben egy olyan kutató-fejlesztő laboratórium létrehozása lesz, amely helyi, brazil alapanyagokból fejleszt majd új termékeket. Ez a kollaboráció nagyban támogatja az állam azon céljait, hogy egészséges állati termékekkel lássa el a brazil embereket és exportpiacokat.

A Dr. Bata Brazil ünnepélyes üzemátadó ünnepségén részt vett több brazíliai forgalmazó jelölt, kiemelt partnerként a Vetanco is, mellyel a Dr Bata Zrt. hosszú évek óta jó együttműködést ápol.

Az üzemátadást követően Dr. Bata Árpád három napos körútra indult, amely során 9 potenciális vásárlónak mutatta be az üzemet és a termékeket. A tervezett termékek iránt nagy érdeklődést mutattak a vállalatok, melyek nagyra értékelték, hogy az új beruházás mellett a Dr. Bata a helyi egyetemi oktatást fejlődését is elő kívánja segíteni.

2024. május 22-én Váradi Melinda operatív igazgató és a főkonzul asszony látogatást tettek Chapecó városházán, ahol további magyar cégek és termékeik bemutatása történt. A látogatásról és a Dr. Bata vállalatról vezető cikk jelent meg a helyi napilapban.

https://fiesc.com.br/pt-br/imprensa/empresa-hungara-de-saude-animal-inaugura-fabrica-em-chapeco?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR323AqgaXt-NafahSMpBkBhI3sbmrwrUPYOFZ7acbviU2Kmzxd5I1nNOD0_aem_AaM9mK0gjkK9xGFzj1Jh-Uv4cPJAPLYRi4NjP53HXyrNpio5bMbSMkoVjxfk5q9a0ppEDiZs-gpGAjhS_IgpT5cF

Kisfilm az átadó Ünnepségről:

https://www.youtube.com/watch?v=MEWt0Y9OSGI

vissza