Főoldal » Dél-Amerikában hoz létre gyáregységet a Dr. Bata Zrt.

Dél-Amerikában hoz létre gyáregységet a Dr. Bata Zrt.

Dél-Amerikában hoz létre gyáregységet a Dr. Bata Zrt.

A Dr. Bata Zrt. fejlődésének következő lépcsőfokaként saját telephelyet alakít ki Brazíliában, gyáregységet hoz létre és feldolgozó, valamint laboratóriumi kapacitásokkal is bővül. A gyáregység alapkövének letételére Braziliában, Chapecó városában került sor, ünnepélyes keretek között. A fejlesztés a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Külpiaci Növekedési Támogatás pályázatának keretében valósul meg.

Dél-Amerikában terjeszkedik a Dr. Bata Zrt. Brazíliát az állattartás volumenét tekintve a világ első öt termelőinek egyike között tartják számon, itt szinte minden haszonállat jelentős egyedszámmal rendelkezik, kiemelkedő méretű csirke, sertés és szarvasmarha telepekkel és integrációkkal is találkozhatunk. 10 éves munka eredménye, hogy a brazil piac megnyílt a továbblépésre, ehhez szükségessé vált a gyártás részleges Brazíliába telepítése.

„Eddigi tapasztalataink szerint termékeink nagyon jó hatásfokkal működnek ezekben a gazdaságokban, az országban jelen lévő többi konkurens vállalathoz képest sok esetben már most is magasabb hatékonyságot nyújtanak. A tervünk az, hogy a helyi sajátosságok figyelembevételével egy kutató és ellátó bázis segítségével ezt tovább fejlesszük, hogy a termékeinket a helyi igényekre és kihívásokra tudjuk szabni. Célunk, hogy kiváló minőségű produktumokat állítsunk elő és magas színvonalú szaktanácsadást nyújtsunk az állattenyésztés hatékonyságának és jövedelmezőségének növelése érdekében”- mondta Bata Gábor, a Dr. Bata Zrt. projektért felelős vezetője.

Mivel Dél-Amerika környezeti és klimatikus viszonyai jelentősen eltérnek Európától, ezért az optimális hatékonyságú termékek fejlesztéséhez (pl. mikotoxin inaktivátorok) felállított laboratóriumban megvalósul a takarmányminták és a termékek gyors optimalizálása a helyi kihívásokra, a jelenlévő gyártó kapacitás pedig lehetővé teszi az optimális összetételű termékek azonnali leszállítását. A laborban továbbá kiértékelik az állattartó telepekről beérkezett mintákat és bekalibrálják a takarmánykiegészítő adagolását és összetételét. Hosszútávú előnye, hogy olyan adatokat nyerhetnek ki a brazil piacról, amely hatékonyabbá teheti a jövőben a további kutatásokat.

A jelenlegi terjeszkedés időszerűségét adja, hogy az időjárásváltozásból adódóan jelentősen megnőtt a takarmánybiztonságot és az állatok egészségi állapotát negatívan befolyásoló mikotoxin szennyezettség, továbbá egyre fokozódnak az antimikrobiális szerek használatának csökkentésére irányuló törekvések, amelyek összességében hatalmas lehetőséget teremtenek a cég termékei számára ezen a piacon is.

 A projekt a tervek szerint 2024.07.31-én zárul. A megvalósításhoz a vállalat 1.070.404.285 Ft támogatást kapott a HEPA Külpiaci Növekedési Támogatás programjának keretében.

A projekt előrehaladásáról itt tud tájékozódni: Tovább »

vissza