HEPA Külpiaci Növekedési Támogatás

HEPA Külpiaci Növekedési Támogatás

A Dr. Bata Zrt. Brazil piacának megerősítése célországbeli gyáregység létrahozása által.

  • A kedvezményezett neve: Dr. Bata Zrt.
  • Konzorciumi tag: DR. BATA BRAZIL LTDA

A projekt címe: A Dr. Bata Zrt. Brazil piacának megerősítése célországbeli gyáregység létrahozása által.

A szerződött támogatás összege: 1.070.404.285 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 58,59%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. 07. 31.
Regisztrációs száma: NTP2020-000096

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt Konzorciumvezetője a Dr. Bata Zrt. amely vállalkozást magyar vegyészmérnökök alapították 1987-ben azzal a céllal, hogy új fermentációs folyamatok felhasználásával takarmány-adalékanyagokat gyártson. Az elmúlt 30 év új állategészségügyi kihívásai számos növényi kivonatokon alapuló szabadalmaztatott termék kifejlesztéséhez vezettek
A vállalkozás fejlődésének következő lépcsőfokaként Dél-Amerikában, azon belül is Braziliában, - amely a legnagyobb állattenyésztő ország a kontinensen – tervez saját telephely vásárlásán keresztül feldolgozó és laboratóriumi kapacitásokkal bővülni. A konzorciumi tag újonnan alapított Brazil leányvállalat, melynek 100%-os tulajdonosa a Dr. Bata Zrt és melynek működésért felelős személyei, mind a Konzorciumvezető által jóváhagyott szakemberek és kiválóságok.
A beruházással a végformulázást a helyszínen kívánjuk elvégezni. Csökkenteni tudjuk a termelési költséget azzal, hogy részben helyi alapanyagot használunk fel. Csak piaci igény alapján történik a gyártás, tehát a forgóeszköz finanszírozás igény csökken. Ugyanakkor a termék értékes részének előállítása továbbra is Magyarországon marad. A hatóanyag továbbra is európai, ezen belül döntő mértékben magyar eredetű. A vevő részéről jelentkező igényre rugalmasabban tudunk reagálni, mert a termék hatóanyaga, vagy a helyszínen van.
Brazília központi szerepet játszik a földrész mezőgazdaságában, ezért nagy figyelmet kell rá fordítanunk, hogy termékeinket sikeresen értékesíthessük. Ennek egyik eszköze egy helyi kutató és ellátó bázis létesítése, amely segítene, hogy a termékeinket a helyi igényekre és kihívásokra tudjuk szabni. Az országban szinte minden haszonállat jelentős egyedszámmal rendelkezik, így kiemelkedő méretű csirke, sertés és szarvasmarha telepekkel és integrációkkal is találkozhatunk.
Eddigi tapasztalataink szerint ezekben a gazdaságokban nagyon jó hatásfokkal működnek a termékeink. Az országban jelen lévő többi konkurens vállalathoz képest (Biomin, Kemin, Innovad, Alltech) termékeink sok esetben már most is magasabb hatékonyságot nyújtanak, amit egy helyi kutató és ellátó bázis segítségével tovább tudnánk fejleszteni a helyi sajátosságok figyelembevételével.

Nyitóesemény (2021.március)

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2021. március 2-án átadta a támogatási oklevelet Bata Gábornak, a Dr. Bata Zrt. tulajdonosának a társaság ócsai telephelyén.

Média megjelenések:

vissza