Cégünkről

Dr BataA Dr. Bata Zrt-t 1987-ben magyar vegyészmérnökök alapították fermentációs folyamatokban történő takarmányadalékok előállítására. Jelenleg is a cég 100 %-ban magyar tulajdonban van.


A cég fejlődése során további, hazai és nemzetközi szabadalmi joggal védett termékeket fejlesztett. A cégen belül kialakított szakmai gárda elhivatott munkája eredményeként újabb kutatási eredményekből folyamatos termékpaletta kibővítésén dolgozunk. A tudományos fejlesztések révén szoros kapcsolat alakult ki számos egyetemi (többek között a Szent István Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Kaposvári Egyetem) és akadémiai (MTA Szegedi Biológiai Központ, Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont) kutatóhellyel. A kutatási eredményeink alapján fejlesztett termékeinket, cégünk önálló gyártóhelyén, folyamatos infrastruktúra biztosítása mellett állítjuk elő. A termék fejlesztése, sajátos infrastruktúra fejlesztését is megköveteli, ezért vált mára cégünk termékei egyedivé és elismertté a piacon.  Cégünk az elmúlt 25 év során töretlenül fejlődött, jelen vagyunk a hazai piacon is, de mára a nemzetközi piacon a Dr. Bata Ltd elismert vállalkozássá fejlődött. Ma már 4 kontinensen, több mint 50 országban vagyunk jelen termékeinkkel. Ahhoz, hogy piaci szerepünket stabilan megtartsuk, cégünk nagy hangsúlyt fektet a gyártott termékek minőségére.

Cégünk forgalmának 25-30 %-a az EU-n belüli értékesítésből származik. A forgalmunk nagyobb részét elsősorban Ázsiai, Dél-Amerikai országok piacain való stabil jelenlétünkkel biztosítjuk. Elmondhatjuk magunkról, hogy az első olyan magyar takarmányipari vállalat vagyunk, aki Kínába regisztrációval rendelkezik.

Takarmány adagolóElhivatottságunkat tükrözi, hogy a takarmányba adagolható, gyógynövény alapú termékeink az állattenyésztés gazdasági mutatóit javítják. Olyan termékek fejlesztésén dolgozunk, amelyek az emésztőrendszer stabilizálásával jelentősen javítják a fajlagos mutatókat (takarmányfogyasztás és értékesítés, napi testtömeg gyarapodás) csökkentve ezáltal a takarmányozási, valamint egyéb (pl. állatorvosi) költségeket. A felhasználók visszajelzései alapján jelentős költségcsökkenést realizáltak a gazdák.

A folyamatos minőség biztosítására rendelkezünk HACCP, GMP+B1 minőségirányítási rendszer tanúsítvánnyal, mely rendszert évente a nemzetközileg ismert Dekra Certification GmbH németországi auditora vizsgál felül. Cégünk immáron 4. éve működteti GMP+B1 minőség irányítási rendszerét, amely az éves auditokon kiváló minősítést ért el.

Dr BataKözel 20 éve rendszeresen megtalálhatóak vagyunk a hazai és nemzetközi kiállításokon (Hódmezőgazda napok, OMÉK, Kaposvári Állattenyésztési Napok, EUROTIER Hannover, VIV Ázsia) valamint számos ázsiai kiállításon. Cégünk kutatási eredményeit rendszeresen publikáljuk, számos cikkünk jelent meg különböző szakfolyóiratokban.

Célunk a kiváló minőségű termékek előállításával és magas színvonalú szaktanácsadással az állattenyésztés szolgálata, a termelési eredmények javítása, a termelés gazdaságosságának növelése, az élelmiszerbiztonság fokozása.

Hírek/Aktualitások

 • BV Science állás lehetőség

  Ahogy arról már korábbi hírünkben beszámoltunk, BV Science néven 2017-ben egy új vállalat jött létre. Az alapítók a dél-amerikai Vetanco SA és a Dr Bata Ltd. A két alapító, 30 év tapasztalatát felhasználva közösen hozott létre egy természetes anyagokból álló termékvonalat, mely lehetővé teszi az antibiotikum mentes állati fehérje előállítást. Bővebb információt a BV Science-ről a www.bvscience.com oldalon találnak.


  Tovább
 • A Vetanco és a Dr. Bata Kft. a Rumino Zyme®-ot ismertető road-show-t szervezett Argentinában

  A BV Science, a Vetanco és a Dr. Bata Kft által létrehozott globális vegyesvállalat  Rumino Zyme® bemutató napokat szervezett Argentínában

  Tovább
 • IPPE-2018

  A Dr Bata Zrt stratégiai partnere partnere a Vetanco S.A. is részt vett kiállítóként a 2018 februárjában, Atlantában megrendezett IPPE-2018 (International Production & Processing Expo) kiállításon és szakmai fórumon.

  Tovább
 • BV Science a globális tudásközpont

  A magyar Dr.Bata Zrt és a latin-amerikai Vetanco S.A. együttműködésével egy új globális tudásközpont kezdte meg működését.

  Tovább
További hírek/Aktualitások