Cégünkről

Dr. Bata® Zrt.A Dr. Bata Zrt.-t magyar vegyészmérnökök alapították 1987-ben azzal a céllal, hogy új fermentációs folyamatok felhasználásával takarmány-adalékanyagokat gyártson.Az elmúlt 30 év új állategészségügyi kihívásai számos növényi kivonatokon alapuló szabadalmaztatott termék kifejlesztéséhez vezettek.

Elkötelezett szakembereink folyamatosan dolgoznak termék portfóliónk fejlesztésén, a legújabb tudományos eredmények felhasználásával. Az intenzív kutatási tevékenységünknek köszönhetően a Dr. Bata® szoros kapcsolatot épített ki számos egyetemmel Magyarországon és a világon, mint például a Szent István Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Kaposvári Egyetem, Wageningen (NL), Minesota (USA), Foshan (CN), Hannover (D) Saskatchewan (CA).

Termékeinket saját gyártóüzemünkben készítjük, hogy a GMP+ és HACCP rendszerünkön keresztül biztosítsuk a tökéletes hatékonyságot és takarmánybiztonságot. Termékeink gyártási folyamata specifikus gyártástechnológiát és folyamatos laboratóriumi ellenőrzést igényel, ami termékeink egyedivé teszik a piacon.
Cégünk az elmúlt 30 évben egy valóban globális szereplővé fejlődött. Ma saját leányvállalatainkon és elkötelezett partnereinken keresztül 4 földrészen több mint 60 országban képviseltetjük magunkat.

Takarmány adagolóCégünk értékesítésének 25–30% -a származik az EU-ból, míg forgalmunk nagy részét az ázsiai valamint dél- és észak-amerikai piacokon tapasztalható stabil jelenlétünk képezi. Büszkék vagyunk arra, hogy első magyar takarmánygyártó cégként, több regisztrációval is rendelkezünk Kínában.

A természetes megoldások iránti elkötelezettségünknek köszönhetően olyan termékeket fejlesztettünk ki, amelyek javítják a haszonállatok egészségi állapotát és a gazdaságok jövedelmezőségét.
Termékeink jelentősen javítják a fajlagos mutatókat (takarmányfogyasztás, napi súlygyarapodás) az állatok emésztőrendszerének stabilizálásával, csökkentve ezzel a takarmány- és egyéb (pl. Állatorvosi) költségeket. Az ügyfelek visszajelzései alapján a gazdálkodók termékeinkkel jelentős költségmegtakarítást érnek el.
A kifogástalan hatékonyság és a takarmánybiztonság érdekében bevezettük a GMP + és a HACCP minőségbiztosítási rendszert, amelyet évente ellenőriz a német Dekra Certification GmbH.

KiállításAz elmúlt 25 évben rendszeresen részt vettünk a világ vezető kereskedelmi kiállításain, például a Hannoveri EuroTier-en, a VIV Europe-on és a VIV Asia-n és az IPPE-n Atlantában. Legújabb kutatási eredményeink rendszeresen megjelennek számos nemzetközi folyóiratban.

2017-ben a történetünk új szakaszba lépett egy valóban globális vállalat, a BV Science életrehívásával.
A BV Science a Dr. Bata® Európai és Ázsiai és Vetanco S.A Amerikai kutatás-fejlesztési erőforrásainak egyesülésével született.

Célunk, hogy kiváló minőségű termékeket állítsunk elő és magas szinvonalú szaktanácsadást nyújtsunk az állattenyésztés hatékonyságának és jövedelmezőségének növelése érdekében.

Hírek/Aktualitások

 • 2018-1.1.2-KFI-2018-00111

  Növényi eredetű takarmányadalék kifejlesztésén dolgozik a magyar-kanadai Dr. Bata Zrt. A természetes polifenolokat tartalmazó kiegészítő segítségével a haszonállatok ellenállóbbak lesznek az intenzív állattartás során előforduló megbetegedésekkel szemben.

  Tovább
 • 2017-1.3.1-VKE-2017-00001

  Élelmezési célú sertések csökkentett antibiotikum használatú felnevelésére, a környezeti terhelés csökkentésére, valamint magasabb húsminőség elérését szolgáló takarmánykiegészítő gyógynövény-keltátok prototípusának kifejlesztésére irányuló kutatás

  Tovább
 • International Pig Topics

  International Pig Topics (34. kötet, 5. szám, 17. oldal) publikált egy cikket a savanyítókról

  Tovább
 • Üdvözlünk Zsófi!

  Mint biotechnológiai cég, a kutatás-fejlesztés mindig is meghatározó szerepet töltött be a Dr Bata Zrt életében. A ma tudományos kutatásai alapozzák meg a jövő kereskedelmi termékeit. Ez az oka annak, hogy a Dr Bata Zrt mindig is elkötelezett volt a K+F fejlesztésében.

  Tovább
További hírek/Aktualitások