Colistat

BV - COLISTAT

Választási malacok egészséges nevelésére szolgáló takarmánykiegészítő

A COLISTAT a lactobacillusok szaporodásának kedvező növényi alkotókat, almaecetet, stabilizált görögszéna ( Trigonella foenum-graecum L.) és búzacsíra őrleményt tartalmazó takarmánykiegészítő.

A választáskori stresszhatás, ás az azzal együtt járó perisztaltika csökkenés az E. coli szaporodásának kedvez, amely együtt jár a Lactobacillusok számának csökkenésével. Az enteropathogen E. coli törzsek elszaporodása a bélflóra mikrobiális egyensúlyának megbomlását eredményezi, amely az E. coli törzsek által termelt toxinok, különösen az endotoxinok hatására bélgyulladás, ödémabetegség kialakulásához vezet.

A COLISTAT hatásmechanizmusa:
Az egészséges malac bélflórájában a Lactobacillusok dominálnak, amellyeknek különösen az E. coli, de más Gram-negatív baktériumokkal szembeni antagonista hatásuk ad jelentőséget.
Ezen növényi alkotók és az almaecet kombinációja a Lactobacillusok-fajok élettérhez jutásának kedvez, ily módon a bélflóra mikrobiális egyensúlyának a fenntartásában játszanak szererpet, valamint pozitív hatással vannak az emésztőenzimek aktiválására is.

A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar kisérletének adatai alapján
A kísérlet végén a záró egyedi élősúlyok alakulása

valasztasi suly colistat

A görögszéna és a búzacsíra immunstimuláló és antioxidáns hatással bíró őrleménye az E. coli törzsek bélflórán belüli természetes egyensúlyának fennmaradását biztosítja, valaminz ezzel egy időben az immunrendszert is erősiti. Az adszorbens hatású szervetlen anyag egyrészt a béltartalom hidrációját fokozza, másrészt megköti az enteropathogen E. coli törzsek által termelt toxinokat, amelyek ily módon közvetlen úton kiürülnek a bélcsatornából.

A COLISTAT alkalmazásának előnyei:

 • A malacok természetes, egyensúlyban lévő bélflórával nőnek fel,
 • Számottevő mértékben csökkenek a veszteségek (pl. a pre- és probiotikus kezelések költsége, elhullás, stb.),
 • Nő a malacok testömeg-gyarapodása (1. ábra),
 • Javul a takarmányértékesítés.

A COLISTAT alkalmazása esetén nő a sertéstartás eredményessége!

A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi kar kisérletének eredményei

kezelesek szama colistat

Adagolás:

A malacok választáskori időszakában jelentkező E. coli törzsek bélflórán belüli természetes egyensúlyának fenntartására 5 kg/t  keveréktakarmány.
Az ily módon előállított COLISTAT-os táp etetését a választás után 21. napig célszerű használni.
A bélflóra természetes egyensúlyának további fenntartása következtében jelentkező kedvezőbb testtömeg gyarapodás miatt előnyös , ha a COLISTAT adagolását a választás utáni 21. naptól a 80. napos életkorig folytatják.

 • Bármilyen gyógyszerrel együtt adható.
 • Vízben nem oldódik.
 • Csomagolás: 25 kg-os fóliával bélelt papírszákban.
 • Élelmezés- egészségügyi várakozási idő: 0 nap!

Hírek/Aktualitások

 • Dr Bata Olaszországban

  Október végén került megrendezésre a Cremona International Exhibition, Olaszországban.

  Tovább
 • BV Science állás lehetőség

  Ahogy arról már korábbi hírünkben beszámoltunk, BV Science néven 2017-ben egy új vállalat jött létre. Az alapítók a dél-amerikai Vetanco SA és a Dr Bata Ltd. A két alapító, 30 év tapasztalatát felhasználva közösen hozott létre egy természetes anyagokból álló termékvonalat, mely lehetővé teszi az antibiotikum mentes állati fehérje előállítást. Bővebb információt a BV Science-ről a www.bvscience.com oldalon találnak.


  Tovább
 • A Vetanco és a Dr. Bata Kft. a Rumino Zyme®-ot ismertető road-show-t szervezett Argentinában

  A BV Science, a Vetanco és a Dr. Bata Kft által létrehozott globális vegyesvállalat  Rumino Zyme® bemutató napokat szervezett Argentínában

  Tovább
 • IPPE-2018

  A Dr Bata Zrt stratégiai partnere partnere a Vetanco S.A. is részt vett kiállítóként a 2018 februárjában, Atlantában megrendezett IPPE-2018 (International Production & Processing Expo) kiállításon és szakmai fórumon.

  Tovább
További hírek/Aktualitások